diumenge, 17 de febrer del 2013

El temps a La mort a dos-cents deu?

En aquesta novel.la és acronològic, com ho era a la narració Què vols de mi, amor? de Manuel Rivas. És a dir, que els fets es narren de forma no lineal per tal de mantenir la intriga.
A la solapa ens parla d'un doble homicidi macabre, el de les joves estudiants de mosso d'esquadra, però el lector no comença pas per aquí. De fet, si no has avançat molt en la lectura, a hores d'ara només deus conèixer una de les dues morts, oi? Podríem dir que la solapa ens fa una mena d' "anticipació" ( o flash-forward). 



El llibre n'és ple de salts temporals, sobretot de retrospeccions o flashbacks. I encara més, hi ha fragments que si hem llegit la novel.la anterior entendrem molt millor.

Vinga, doncs, comencem a treballar amb el temps narratiu, la pregunta concreta és a quin capítol ens expliquen la troballa del primer cos? Qui el descobreix? A quin capítol sabrem el nom de la víctima?

Això és el que has de respondre al comentari d'aquí a sota, la resta de la feina, me l'has d'enviar a una nova entrada del moodle.  I si vols, pots intentar explicar per què creus que he penjat aquestes dues fotos.

Vinga, doncs, som-hi. Explica'm els detalls del primer cos descobert? Com, on, qui, per què?


Si vas molt avançat/da en la lectura, també deus saber quan i com apareix el cos de la segona víctima, no? Pots enviar-me això al moodle, també.

3 comentaris:

Nerea Sánchez ha dit...

Ens expliquen la troballa del primer cos al capítol tres, però no sabrem que es diu Júlia Palau Garriga fins al capítol cuatre. El cos el descobreix Francesc Masdeu que és un home pagès de tota la vida, i troba el cos pel voltant de les seves terres, en el monestir de Sant Jeroni.

Unknown ha dit...

El primer cos, és a dir, el de la Júlia Palau Garriga, el troba un pagès (Fransesc Masdeu) que té unes terres que va a visitar a diari, prop del monestir de Sant Jeroni de Mutra. Aquest fet es pot trobar durant tot el capítol tres (a partir de la pàgina 21). El nom de la víctima, no el podrem saber fins uns quants capítols més tard, concretament al diàleg del final del capítol quatre.

Unknown ha dit...

Més que una pista, és la idea que és dóna sobre l'actitut de Carla Pons durant la novel·la. ës un fragment que ella mateixa pensa:
De moment, decideix no dir res al seu pare. No vol que li talli les ales i que li prohibeixi actuar. Encara no sap què podrà treure'n, de tot això, així que s'estima més mantenir-ho en secret. Tal com el seu pare ha dit de vegades davant seu, els protocols maten l'instint d'un bon mosso.