Doncs aquí teniu el que vaig proposar als meus alumnes de Campclar fa uns quants anys. Ells com vosaltres, també podien triar entre aquesta novel.la i una altra. Tant els uns com els altres feien un treball de característiques similars. Ara bé, ells feien 1r de batxillerat...
Tot just travessar el llindar del misteri
És a dir, quan hagis acabat el 1r capítol, tindràs una sèrie de sospites, d’intuïcions, d’interrogants, com per exemple: On és l’oficial atmosfèric? Per què el protagonista no marxa quan el capità del vaixell li ho proposa? En definitiva, començaràs a fer cabòries sobre el que deu haver passat. Anota-les i després fes un breu redactat sobre les teves suposicions i les coses que t’han sorprès més.
Més endavant trobaràs les respostes a la majoria de les preguntes (no pas a to-tes), sigues sincer/a i vés anotant quan ja en saps del cert la solució i per què ho has descobert. Aquesta novel•la, és , entre altres coses, una novel•la d’intriga, cal comprovar si l’autor sap mantenir-la i quins recursos utilitza per sorprendre’ns.
Mentre llegeixes
Però no només tens a les mans un llibre intrigant, sinó que també hi trobaràs aven-tura, terror, reflexió, etc. Segons els teus interessos personals pots llegir i fer el treball des de diferents perspectives.
a) La novel•la és plena de reflexions filosòfiques sobre la vida, allò que ens identifi-ca com a humans, la consciència de l’altre, etc.1. Tria les frases que t’han interes-sat més i a continuació fes un comentari personal. 2.Des del punt de vista filosòfic, quin significat creus que té el final de la novel•la.
b) Si t’agrada dibuixar tens la possibilitat d’anar fent croquis dels diferents “grano-tots”, “monstres “ o cicautes, com tu vulguis. Capítol a part mereixeria l’ Aneris, com la dibuixaries el primer cop que apareix i cap al final?
c) Si t’agrada la geografia, la cartografia i la descripció científica, pots decidir entre buscar la localització possible de l’illa, intentar situar-la en un mapa, fer un plànol descriptiu de l’illa, dibuixar la vegetació.
d) Si vols fer de periodista, podries fer 6 o 7 cròniques dels diferents atacs que pa-teixen els habitants de l’illa.
e) Una altra proposta relacionada amb l’Aneris o el “triangle”, o potser sobre l’origen irlandès del protagonista.
I a vosaltres, què us podria demanar? El mateix o se m'han acudit més idees? Continuarà....
dissabte, 30 de gener del 2010
Quina mena de treball?
Etiquetes de comentaris:
La pell freda
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
3 comentaris:
1)Tria les frases que t’han interes-sat més i a continuació fes un comentari personal. 2.Des del punt de vista filosòfic, quin significat creus que té el final de la novel•la?
1.-L'illa estava envoltada d'esculls menors, escampats aquí i allà:M'ha agradat molt aquesta frase perquè quan la vaig sentir per primera vegada em vaig impresionar molt i vaig començar a notar l'efecte terrorífic.
-El paisatge que un home veu,ulls enfora, acostuma a ser el reflex del que amaga, ulls endins:m'ha agradat molt aqueta frase perquè el que acava de dir el protagonista és del tot cert i que a mi també em passa alguna vegada.
2)Des del meu punt de vista filosòfic, crec que la novel.la tindrà un significat de "No t'has de rendir mai al teu adversari si no ho intentes una altre vegada".
Definitivament he triat l'opció e) la de geografia, cartografia i descripció ciemtífica.
Jo en tot moment prefereixo fer un exàmen. Pero si he d'agafar una de les opcions per fer el treball agafare la de les frases filosòfiques.
Publica un comentari a l'entrada